Porträtt: Emelie Skogersson

Emelie vann priset som Årets E-commerce Manager i E-star Awards 2023. När hon fick beskedet så infann sig en riktig WOW-känsla. Hon kände sig ärad och glad över att så många lagt tid och engagemang på att rösta och sprida hennes nominering. Det har även varit överväldigande att få så mycket fina meddelanden från vänner, familj, gamla bekanta och kollegor.  Så otroligt tacksamt och roligt.

Emelie vill gärna passa på att skicka en stor eloge till CAIA-familjen. Hon är ständigt imponerad av detta team samtidigt som att de är otroliga kollegor och personer. Bra jobb kommer ur bra team!

Motivering:

”Emelie har gjort en framgångsrik karriär på CAIA där hon driver e-handeln framåt
på ett nytänkande, målinriktat och välpresterande sätt. Hon arbetar dagligen med utveckling, strategi, partners, frakt, lager, försäljning, kampanjer, analys och mycket annat för att optimera både konvertering och kundresa. Emelie har levererat ett otrolig bra resultat under hennes tid på bolaget och hon förtjänar verkligen en stjärna för den prestation hon utfört under året.

Vem är Emelie Skogersson

Jag är 32 år gammal, kommer från Karlskrona och bor nu i Stockholm där jag är nybliven mamma till min son på 11 månader. Jag kommer tidigare från resebranschen och har bott utomlands i flera år innan jag tog ett av mina livs bästa beslut att börja plugga E-commerce Manager på IHM Business School. Började på CAIA som praktikant när det var nystartat och har haft ynnesten att vara med på resan under åren.

En dag som "E-commerce Manager"

Den ena dagen är aldrig den andra lik, vilket jag uppskattar. Det är ett högt tempo och jag drivs framåt när mina arbetsdagar är varierande och spännande. Jag börjar dagen med att gå igenom mötesagendan för dagen, kolla igenom mailen samt stämma av aktiva projekt för att inte tappa fart. Generellt blir det mycket möten, analys/planering samt operativa uppgifter till hemsidan som t ex förberedelser inför framtida släpp eller nya UX-uppdateringar. Jag är i mycket kontakt med vår e-handelsplattform gällande pågående projekt, ny-utvecklingar samt planering inför kommande lanseringar.

Emelie Skogersson

Vad är roligt med ditt jobb?

Variationen i arbetsuppgifterna, möjligheterna med nya idéer och projekt, fokus på sälj & service samt analysbiten. Att få se resultatet efter nya uppdateringar och att kontinuerligt arbeta med nya idéer.

Vill du lyckas som E-commerce Manager?

  • Gör mycket research. Du behöver ha det som ett genuint intresse – vad finns det för trender nu? Vad efterfrågar kunderna för funktioner och information? Samt vad efterfrågar kunderna i den branschen du arbetar i just nu? Trender kommer och går snabbt – vilka tycker du verkar relevanta för ditt case?
  • Scanna din hemsida alltid ur ett kundperspektiv för att göra den informativ, inspirerande, lätt att navigera på och med en enkel köpresa.
  • Arbeta hårt och ta in så mycket kunskap du kan av kollegor, chefer, mentorer etc. Människor som du anser sitter på mycket kunskap inom ditt område.
  • Omge dig av bra kollegor. Kollegor som vill se dig växa och som samtidigt gör dina arbetsdagar roligare.
  • Lär dig så mycket som möjligt. E-commerce Manager är en roll som kan se väldigt olik ut på många företag. Men att ta in så mycket kunskap som möjligt oavsett om det gäller UX, kundresan, frontend-utveckling, backend, SEO, dataanalys etc. så kan du alltid kravställa ännu bättre ju mer kunskap du har samtidigt som du vässar din kompetens!
  • Prioritera att avsätta tid tillsammans med kundtjänst. Kundtjänst sitter på guldvärd information från kunderna som du kan använda till att förbättra mycket.
EMELIE SKOGERSSON e-commerce manager-2
Nominering: ”Efter att ha roddat CAIAs hemsida (samtliga domäner) både operativt och strategiskt i princip själv (dock självklart en team-effort i många delar) samtidigt som hon har arbetat med tillhörande arbetsuppgifter till en E-commerce Manager såsom utveckling, strategi framåt, nya partners, ny-installationer, fraktmetoder, operativt samarbete med lager, försäljning, brand-koncept som ska implementeras, kampanjplanering, analys och kundresa osv så har hon lyckats att göra detta med fin försäljning/merförsäljning och konvertering osv och aldrig slutat kolla hur alla delar kan bli bättre och hur företaget kan bli mer lönsamt och växa. Listan kan göras lång – det har varit en ynnest att se henne tycka att hennes arbete är så otroligt roligt samtidigt som det är imponerande att hon lyckas göra detta med fina resultat.”

Partner

VI HITTAR DIGITAL KOMPETENS NÄR DU BEHÖVER DEN

REKRYTERING | KONSULTER | HEADHUNTING