Porträtt: Lina Åström

Lina vann priset som Årets Drivkraft inom Hållbarhet i E-star Awards 2023. Hon blev både förvånad och glad när hon fick beskedet om att hon vunnit. Bara att vara nominerad tillsammans med många kompetenta och erfarna kollegor i branschen kändes som en ära. 

Motivering:

”Lina har i sin roll som Head of Production and Sustainablity på Stadium varit drivande för att integrera hållbarhet i den totala affären. I sitt arbete har hon, tillsammans med sitt team, lyckats få bättre inköpspriser samtidigt som de fått mer hållbara produkter samt fortsatt att förbättra både sociala, miljömässiga samt etiska förhållanden hos sina leverantörer. I sin drivkraft för hållbarhet så lyckas Lina dessutom att ständigt ha en utgångspunkt från kunden. Lina är en riktig stjärna!”

Vem är Lina Åström

Jag skulle beskriva mig själv som en driven person som älskar utmaningar. Jag har alltid varit kreativ och gillar allt som har med produkt att göra. Mitt intresse till produktion och produktframtagning började på IKEA där jag bland annat var kvalitetschef i Kina för att sedan gå via inköp på Rusta och slutligen sedan ett år tillbaka jobba som Head of Production and Sustainability på Stadium. Stora företag och stora volymer inger respekt för den påverkan vi har på vår planet, vilket verkligen är en utmaning, men samtidigt en möjlighet att verkligen kunna påverka.

Jag älskar att hitta kreativa lösningar och utmana befintliga vilket jag har nytta av kopplat till mitt arbete på Stadium. Att dessutom vara envis har visat sig (i de flesta fall) vara positivt.

En vanlig arbetsdag...

Ingen dag är den andra lik, att jobba med produktion och hållbarhet handlar egentligen om att hitta lösningar som gynnar hela affären och att alltid vilja göra det lite bättre. Vissa dagar är arbetet av mer strategisk karaktär medan andra kan vara att delta på avprovningar eller diskussion kring vilket material vi ska välja. När vi lyckas integrera hållbarheten i en lönsam affär, då har vi lyckats och det gör vi bara genom att samarbeta inom hela företaget.
Lina Åström

Vad är roligt med ditt jobb?

Att få saker gjorda både i stort och smått det är det viktiga – att alltid driva framåt. Jag känner mig som mest glad när jag ser vår utveckling och vårt driv att hela tiden förbättras och att utvecklas som team.

Tack till alla medarbetare på Stadium – ni gör varje dag till ett nöje!

Vill du lyckas inom hållbarhet?

Att säkra en tydlig strategi inom hållbarhet som hela företaget står bakom är oerhört viktigt samt att integrera den i verksamheten.

Se varje litet steg som ett framsteg. Resultat kommer successivt om vi börjar agera och vågar testa lösningar. Utvärdera varför vissa aktiviteter fungerade bra eller mindre bra för sedan justera vägen framåt, det viktiga är att vi tar oss framåt.

Välj ett kompetent team runt omkring dig. Alla kan bidra. Jag känner mig verkligen lyckligt lottad att omge mig med kompetenta medarbetare och som dessutom gör varje dag på jobbet rolig.

Lina Åström
Nominering: ”Lina har i rollen som Head of Production & Sustainability lyckats lyfta upp hållbarhet på bordet samtidigt som hon utvecklat och optimerat Stadiums produktionskapacitet. Detta har hon gjort med utgångspunkt i kunden och med hållbarhet och med socialt ansvarstagande i fokus.”

Partner

VI HITTAR DIGITAL KOMPETENS NÄR DU BEHÖVER DEN

REKRYTERING | KONSULTER | HEADHUNTING