VAR MED OCH UTSE SVERIGES DIGITALA STJÄRNOR 2023

Rösta på Årets Drivkraft inom Hållbarhet

Röstningen är nu stängd för denna gång och vinnaren presenteras den 10 oktober 2023. Läs gärna mer om finalisterna här nedanför.

Vem tycker du förtjänar utmärkelsen Årets Drivkraft inom Hållbarhet? Rösta på din favorit i formuläret längre ner på sidan. Du kan rösta en gång per kategori.

Hållbarhet är alltid ett viktigt samtalsämne och just nu befinner vi oss i en tid där det är extra viktigt att uppmärksamma arbete som gynnar vår miljö. Nominera den person som inspirerar dig och driver samtalen framåt och gör en förändring för dig, mig och för alla!

Många bra kandidater har nominerats för sitt engagemang och sitt inspirerande arbete och här presenterar vi de 4 utvalda kandidater som juryn tagit vidare.

Rösta och läs mer om våra finalister här nedanför. Röstningen avslutas fredagen den 29e september 2023.

Partner

VI HITTAR DIGITAL KOMPETENS NÄR DU BEHÖVER DEN

REKRYTERING | KONSULTER | HEADHUNTING

Årets Finalister

Anna-Karin Dahlberg - Director of Sustainability

Textilekonom från Textilhögskolan i Borås. Snart 25 år i modebranschen, varav de flesta på Lindex. Arbetat inom inköp, sortiment och produktion varav fem år ute i Asien som landschef, senaste 8 åren inom hållbarhet och affärsutveckling.

Jag är mest stolt över att Lindex som bolag på riktigt har inkluderat hållbarhetsmålen med klimatmålen i kärnan i affärsstrategin och att det mesta vi gör idag genomsyras av hållbarhet. Vi har tagit stora kliv det sista året och det är ett teamarbete. Min roll handlar om att sätta den strategiska riktningen, leda, inspirera, och förmedla kunskap. De verkliga resultaten nås av stjärnorna i vår organisation.

Nominering:
”Som ansvarig för Hållbarhet på Lindex så har Anna-Karin länge varit drivande för att säkerställa att hållbarhet är en viktig fråga genom hela verksamheten. Hon har i verksamheten satt höga men realistiska mål inom bla klimat där målet är att minska Lindex utsläpp med 50% genom hela värdekedjan senast 2030. En viktig punkt i detta är att driva på i det cirkulära förhållnings- och tankesättet. Anna-Karin vill verkligen vara med och göra skillnad för framtida generationer.”

Maria Ragnarsson - Sustainability Manager

Jag har en bakgrund inom inköp men har arbetat mer fokuserat inom hållbarhetsområdet sedan 2007 då jag fick min första roll som Kvalitets-och miljöchef. Sedan fem år tillbaka är jag Sustainability Manager på Jula.

Jag är mest stolt över att jag haft förmånen att få arbeta med engagerade och duktiga kollegor. Själv kan jag inte åstadkomma något, det är tillsammans vi gör skillnad och jag arbetar mycket för att hållbarhetsfrågan ska ha en naturlig plats i verksamheten.

Nominering:
Jula är en förebild när det kommer till att sätta höga mål för hållbarhet och visar ett äkta engagemang för miljön och samhället. Genom att ha konkreta och ambitiösa mål på kort sikt tar Jula på sig ansvaret att främja en mer klimatneutral och effektiv transport inom e-handeln. Genom att ständigt sträva efter att minska sin miljöpåverkan och erbjuda etiska samt hållbara produkter, är Jula ett bevis på hur e-handel kan bidra till en bättre och mer hållbar värld.

Annika Mårtensson - CEO / Sustainability Director

Jag började min karriär som managementkonsult på BCG och har de senaste 10 åren arbetat inom olika roller på Ellos Group. Jag kombinerar numera rollen som VD för Homeroom med att vara hållbarhetschef för Ellos Group.

Jag är stolt över vårt arbete med ökad uppföljning av vår värdekedja, både utifrån miljöaspekter men också sociala arbetsvillkor i alla de fabriker som producerar våra produkter. Som hållbarhetschef för Ellos Group har jag en viktig roll i att driva omställningen mot en hållbar affär, både för oss, men också att vara en drivkraft för alla leverantörer och partners som vi samarbetar med!

Nominering:
Annika har satt hela den holistiska hållbarhetsstrategin för Ellos Group där hon även är Sustainability Director. Hon brinner för frågan hållbarhet och hon har internt tagit fram en imponerande hållbarhetsstrategi.

Lina Åström - Head of Production & Sustainability

Jag är utbildad civilingenjör och har därefter arbetat inom detaljhandeln – alltid med inköp och utveckling av produkter. Innan jag började som Head of Production and Sustainability på Stadium så jobbade jag inom inköp på Rusta i olika positioner.

Något jag är väldigt stolt över är hur vi, vårt team och alla inom inköp, tillsammans har lyckats att i vårt utveckling- och inköpsarbete integrera hållbarhet mer i totala affären. Genom det har vi lyckats att få både bättre inköpspriser, mer hållbara produkter samt att vi fortsatt förbättrat både sociala, miljömässiga samt etiska förhållanden hos våra leverantörer. För mig är varje litet steg viktigt och en del av resan mot ständig förbättring.

Nominering:
Lina har i rollen som Head of Production & Sustainability lyckats lyfta upp hållbarhet på bordet samtidigt som hon utvecklat och optimerat Stadiums produktionskapacitet.
Detta har hon gjort med utgångspunkt i kunden och med hållbarhet och med socialt ansvarstagande i fokus.

Rösta på den kandidat nedan som du tycker förtjänar att bli "Årets Drivkraft inom Hållbarhet". Du får endast rösta en gång per kategori. 

*Uppgifterna i ovan formulär lagrat i syfte att utse vinnaren samt för att hantera kommunikationen kring röstnings- och prisprocessen i relation till E-STAR AWARD. 

Dela så att andra kan rösta:

Facebook
WhatsApp
LinkedIn
E-post

ÅRETS E-HANDELSPRESTATION

Huvudpriset : ÅRETS E-handelsprestation

En sann "E-STAR" har genomfört en bedrift som lett fram till en framgång i företaget eller branschen. Detta är en senior profil som förändrat branschen genom kreativa idéer, innovativa lösningar eller något som fått tillväxten att explodera.

Huvudpriset : ÅRETS E-handelsprestation

Nominera den person som du tycker genomfört en bedrift som förtjänar att lyftas ut i rampljuset. Vem är den sanna stjärnan i den digitala världen?
Nominera

ÅRETS DRIVKRAFT HÅLLBARHET

ÅRETS drivkraft, hållbarhet

Hållbarhet är alltid ett viktigt samtalsämne och just nu befinner vi oss i en tid där det är extra viktigt att uppmärksamma arbete som gynnar vår miljö. Nominera den person som inspirerar dig och driver samtalen framåt och gör en förändring för dig, mig och för alla!

ÅRETS DRIVKRAFT HÅLLBARHET

Nominera den person som du tycker genomfört en bedrift som förtjänar att lyftas ut i rampljuset. Vem är med och driver hållbarhet framåt i den digitala världen?
Nominera

Årets e-commerce manager

Årets e-commerce manager

Årets E-commerce Manager har genomfört en bedrift utöver det vanliga som förtjänar att lyftas. Som en många gånger både operativ och strategisk kugge har E-commerce Managern förmågan att se helheten och med koordinerande förmågor och resultatinriktat fokus ser personen till att utvecklingen av den digitala affären hela tiden är på rätt väg.

Årets e-commerce manager

Vem känner du som genomfört bedrifter utöver det vanliga i rollen som E-commerce Manager? Vem förtjänar att hyllas lite extra?
Nominera

Årets inspiratör / kunskapsspridare

Inspiratör / kunskapsspridare

I vår digitala värld så finns det gott om personer som delar med sig av kunskap. Detta kan vara genom inspirerande innehåll på LindedIn, Youtube eller via Podcast. Priset går till den som på ett prestigelöst sätt delat med sig av sin kunskap till andra med utgångspunkten att sprida inspiration och kunskap.

Inspiratör / Kunskapsspridare

Vem inspirerar dig regelbundet? Vem delar regelbundet med sig av kunskap som göra att du och branschen håller sig uppdaterad inom e-handel och digital marknadsföring?
Nominera

Årets Rising Star

Rising star

En Rising Star är en person som vandrar vägen uppåt med potential att bli bland dem bästa i branschen. Personen är ny i sin roll men det är tydligt att personen presterar utöver det vanliga och att underverk kommer att ske i e-handelsbranschen efter denna persons framfart.

Rising star

Vem känner du som är ny i sin roll men som ändå gjort en prestation utöver det förväntade? Vem förtjänar att hyllas lite extra?
Nominera

Årets marknadsstjärna

Årets Digitala Marknadsstjärna

En marknadsförare kan i den digitala världen vara skillnaden mellan uppgång och nedgång. Rollen (och priset) omfattar alla som arbetar med Sociala Medier, CRM, Grafisk produktion, Performance Marketing och annat inom genren marknadsföring. Priset går till den som genomfört en bedrift som lett till framgång eller visat på engagemang utöver det vanliga.

Årets Digitala Marknadsstjärna

Vem har tänkt utanför boxen och gjort ett enormt avtryck med er Digitala Marknadsföring? Vem har sett det möjliga i det omöjliga och aldrig stannat?
Nominera

Subkategorier till Årets Marknadsstjärna

Röstningen stänger om:

Dagar
Timmar
Minuter
Sekunder
Tyvärr kan du inte längre rösta, men håll utkik - Vinnaren presenteras snart